Miért fontos a diákok korrepetálása és az egyéb oktatás a karantén alatt?

Miért fontos a diákok korrepetálása és az egyéb oktatás a karantén alatt?

A koronavírussal kapcsolatos karantén részben elzárt minket a külvilágtól. Bár a szükséges mértékben mehetünk - vásárolni, a természetbe, sőt néhányan még munkába is, mégis értjük, hogy a gyülekezés ilyenkor veszélyes lehet.

Szolgáltatásaink közé tartozik a korrepetálás is. Természetesen, ha az iskolák nem úgy működnek, mint mindig, akkor az otthoni korrepetálás is más lesz a megszokottnál. De ugyanakkor belátjuk, hogy a gyermek és a tanító közötti kapcsolat megszakítása helytelen lenne, mint ahogy nem helyes megszakítani a diákok kapcsolatát az iskolával. Eddig hetek teltek el, de várhatóan az otthon töltött idő összegezve akár hónapokig tarthat.

Mindannyian nagyon kívánjuk, hogy az eredeti életmódunkhoz mihamarabb visszatérjünk. Ez esetben nem segítenek a viták arról, hogy ugyanaz, hasonló vagy más lesz. De segíthet az, hogy megtartjuk a régi jó szokásokat és tevékenységeket, mivel így a változás, ami bekövetkezik, nem lesz olyan nehéz. Ha a diák megfelelő kapcsolatot tart fenn az iskolával, akkor, amikor majd eljön az ideje, hogy fizikailag visszatérjen az iskolába, ez egy időszak lesz számára, amely természetesen áthidalja a múltat, a jelent és a jövőt. Hasonlóképpen, ha a korrepetálás működik, az a szokás, hogy az iskolai feladatoknál többet teszünk, akár azok jobb teljesítése, akár új készségek elsajátításának érdekében, megkönnyíti a ránk váró új feltételekhez való alkalmazkodást is. Legyünk tehát felkészültek a jövőre. Olyan szép lehet számunkra, mint a múlt, vagy még szebb. Ez a felkészültségünktől függ. Készüljünk fel a változásra korrepetálók segítségével, beleértve a fermeria.hu portálunk adatbázisában találhatók tanárokat is. Keressünk módszereket, amelyek lehetővé teszik, hogy közvetlen fizikai érintkezés nélkül tanuljunk. Az online korrepetálás az egyik lehetőség. De legyünk kreatívak - keressünk eddig ismeretlen alternatívákat. Mi vagyunk a történelem alkotói. Az utánunk jövők majd látni fogják, hogyan tanultunk mink, amikor ők még nem voltak itt. És hogy az iskola vagy az otthon nem feltétlenül az egyetlen hely, ahol lehet tanulni. Kellemes nem hagyományos tanulást kívánunk mind a diákoknak, mind az oktatóknak.


A korrepetáló tanárok teljes adatbázisa portálunkon a Korrepetálás szakaszban található.
Ne habozzon, regisztráljon és hozza létre profilját még ma.

 

Írta: Danka Petrufová